Smarthjem overvågning opsætning guide

Der er flere muligheder for installation af vores videoovervågningspakker.

Alle pakker kommer færdigkonfigurerede, dvs. at man kan forbinde kameraer og optager lige ud af kassen og det vil være funktionelt uden yderligere konfiguration.

Hvis man ikke selv har mod på installationen, kan vi sende en installatør, der kan give et tilbud på en komplet montage.

Det er også muligt at lave en kombination hvor man selv f.eks. trækker ledningerne til kameraerne og montøren kun laver det resterende tilslutnings arbejde.

Kabler kan levere færdige med stik på længder eller man kan købe det rå kabel og enten selv sætte stik på enderne eller få en montør til denne del.

Hvis det skal være muligt at tilgå overvågningen fra internettet uanset hvor i verden du er, installeres appen fra Hikvision på computeren tabletten eller telefonen hvorefter man scanner QR koden på det udstyret (løse kameraer eller netværksoptager) og fjern overvågningen er efterfølgende idriftsat.

Find den pakke der passer ind til  jeres behov og kontakt os for vejledning og evt. aftale om assistance med de ting I ikke selv ønsker at udføre.

 

Trin for trin guide

Overvågningsudstyr var tidligere et dyrt og svært tilgængeligt produkt der kun blev brugt af store firmaer, men kamera overvågning er i dag et dagligdags værktøj i den generelle bekæmpelse af kriminalitet, både for firmaer og private.

 Som privat person kan man have stor glæde af at have overvågning på sin ejendom.
Overvågningen har en præventive virkning ved tilstedeværelsen af kameraer og skiltning. 

Hvis der er aktivitet på ejendommen, er det muligt via telefon eller tablet at få live visning fra overvågningen. Hvis der har været aktivitet på grunden mens man har været væk, har man mulighed for at koble sig på kamera eller optager og se historiske optagelser.

Før du investerer i et overvågningssystem skal du lave lidt planlægning, du skal finde ud af følgende:

 • Hvad er det du vil overvåge og hvad forventer du at kunne se?
  • Det der skal tages stilling til er betydende for valg af kameraløsningen, ønsker man et overblik skal
 • Hvor og hvordan kan kameraet placeres
  • Kameraet til udendørs overvågning placeres normalt i 2-3 meters højde, for at få den bedst mulige billedevinkel og stadig være uden for rækkevidde. Kameralinsen skal i videst muligt omfang placeres så der ikke kommer sollys direkte ind i den.
 • Valg af teknik
  • Smarthjem har fravalgt at sælge de billigere analoge overvågnings løsninger og har valgt at fokusere på de bedre og mere tidssvarende digitale løsninger med bedre billede kvalitet og nyere teknologi.
 • Forhold dig til datatilsynets regler omkring overvågning, som hovedregel er det lovligt at optage på egen grund, dog skal man skilte med at der er opsat videoovervågning.
  • Det tilrådes derfor at montere den medfølgende “Video overvågning” sticker på et synligt sted i nærheden af kameraet så gældende lov overholdes.

 

Der er ingen lovformelige krav til skiltningen udover at den skal være synlig.

Optagelse af aktivitet på offentlig vej er forbudt, og kan være forbundet med bødestraf.

Før du går i gang med den fysiske installation, saml dit anlæg og se at det er funktionelt, det er altid væsentligt nemmere at fejlfinde når alle delene ligger sammen end når de er monteret.

Når du har set det hele virker, trækkes kablerne